— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Delta of Venus

genre: erotische speelfilm
regie: Zalman King, USA 1995
beoordeling: 8.0 (0-10)
Op de vooravond van de tweede wereldoorlog vertrekt de jonge Amerikaanse schrijfster Elena naar Parijs. Om haar hoofd boven water te houden, schrijft ze erotische verhalen. Dit in opdracht van een mysterieuze man, “The collector” genaamd. Zij daalt af in de Parijse onderwereld van vertier, sex en drank en ontdekt al snel haar eigen erotische fantasieën. Ze raakt meer en meer verstrikt in de droomwereld van haar personages. Maar Elena is op zoek naar pure liefde…

Erotique

Erotique

Deze film van Zalman King is een van de beste van zijn hand. Zalman bekend van 9 1/2 weeks en Red Shoe Diaries is een meester in het verfilmen van erotische scènes, maar deze film is echt zijn topper. Hij heeft zich laten inspireren door de verhalen bundels van Anaïs Nin. In een sfeervolle setting in het Parijs van rond de tweede wereldoorlog wordt de verhaallijn prettig doorsnede met wilde fantasiën. Hierdoor blijft de kijker geboeid van het begin tot het eind.

Erotische spanningen die worden opgebouwd afgewisseld met meer realistische beelden van het opkomend oorlogsgeweld en de hunkering naar liefde. Dit alles mooi in beeld gebracht, vol broeierige erotiek. De hele film is schitterend van het allereerste begin tot het einde. De erotische sfeer blijft en is nooit smaakloos of zonder betekenis. Een absolute aanrader.

Speelduur: 95 minuten

Beoordeel dit verhaal

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *