— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Paris, France

genre: erotische speelfilm
regie: Gerard Ciccoritti, Canada 1993
beoordeling: 8.0 (0-10)
Mannen houden van recht-op-en-neer-porno, vrouwen lopen eerder warm voor een gewone speelfilm met heftige seks er in. Of deze stelling nu echt voor iedereen klopt of niet: kijkend naar Paris, France raakte ik behoorlijk in the mood voor een grensverleggende vrijpartij. In deze zinderende Canadese speelfilm over een schrijfster met een writersblock wordt overtuigend en vol humor geacteerd door relatief onbekende acteurs met een zeer prettig voorkomen.

Paris, France

Paris, France

Lucy heeft een tijd in Parijs gewoond, waar ze een boek schreef en kinky seks bedreef met de nu overleden dichter Minter. Sinds ze keurig getrouwd met uitgever Michael in Canada woont, heeft ze nog maar weinig inspiratie. Op een avond komt William eten, Michaels homofiele compagnon. Hij heeft Sloan meegenomen, een jonge schrijver die erg op Minter lijkt. Terwijl Michael in een uiterst merkwaardige midlife-crisis belandt (hij denkt dat hij binnen drie dagen dood zal zijn), hebben Lucy en Sloan een stormachtige affaire, waarin het experiment niet wordt geschuwd.

De ondertitel van Paris, France luidt: the most erotic place you can go, is inside yourself! Zo is het maar net. Het verhaal mag dan een tikje pretentieus zijn, en het einde nogal surrealistisch, maar de boodschap dat onze grootste erogene zone tussen onze oren zit, komt in ieder geval heel duidelijk over in diverse scènes. De ietwat agressieve manier van seksueel verkeren in deze film vind ik interessant. Die maakt kennelijk de weg vrij om een deel van onze persoonlijkheid te uiten, dat we normaalgesproken liever zo ver mogelijk wegstoppen.

Bekijk trailer

Om je alvast een indruk te geven van de explosieve sfeer in Paris, France…

Lucy en Sloan zijn beiden half ontkleed, geil en getergd. Sloan vraagt:
“Is Michaels pik groter dan die van mij?”
Waarop Lucy antwoordt: “Ja. Die van hem is langer, maar die van jou is dikker. Moeilijk te zeggen als ik ze niet allebei tegelijk in mijn handen heb!”
“Wat moet je van hem doen in bed?”
“Over andere mannen vertellen.”
“Heb je wel eens een triootje gedaan?”
“Niet met hem.”
“Nodig iemand uit!”
“Zulke vrouwen ken ik niet.”
“Bel Michael en praat over seks!”
“Nee, zo’n hekel heb ik niet aan hem.”
Gefrustreerd wurmt hij zich onder haar vandaan en vlucht naar een hoek van de kamer. Lucy kronkelt op handen en knieën over de sofa en roept getormenteerd: “Kom op, Sloan! Wees redelijk! Laat me iets heel nieuws ervaren… GEBRUIK JE FANTASIE!!!”

Speeltijd: 111 minuten

Baubo

Beoordeel dit verhaal

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *