— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Shortbus

Shortbus wordt aangekondig als een “Exxxtremely romatic comedy” en zorgde voor veel ophef op het filmfestival van Cannes vanwege de expliciete sekscènes. In ‘Shortbus’ volgen we de levens van verschillende jonge mensen in New York terwijl ze worstelen met relaties, seks, liefde en hun orgasme. Verschillende verhalen zijn door elkaar heen geweven. Ze komen elkaar tegen op een centrale plek de exclusieve erotische salon genaamd Shortbus, waar gefilosofeerd wordt, kunst wordt gemaakt, en heftige seks wordt bedreven geleid door van een travestiet, die optredens verzorgd. De film bevat alle elementen, van tragisch komisch tot wanhopig en grappig, hip en aandoenlijk en natuurlijk seks.

Shortbus

Shortbus

Een van de verhaallijnen gaat over een homokoppel, die hun relatie seksueel willen openstellen, en dit doen door een driehoeksverhouding aan te gaan met een vorig vriendje. Aandoenlijk is de sekstherapeute Sonia, bij wie vrijen met haar vriend niet tot orgasme leidt. Al in het begin van de film worden we getrakteerd op een onstuimige vrijpartij, om pas later er achter te komen dat ze haar orgasme faket. Wanhopig gaat ze opzoek naar een oplossing voor haar orgasmeprobleem.
Ze komt in contact met de sadomasochistische heerseres Severin, die haar leren pakjes en zweepjes graag wil inruilen voor een gewoon leven, een huiselijke omgeving met spinnende poes op de bank.

Shortbus is een absurdistische en vrolijke sprookje in een hippe setting, dat mensen volgt in hun meest menselijke problemen en intiemste momenten met humor, sentiment en onverbloemd realisme. Ongecensureerd mogen we meegenieten van de seks, die de personages beleven, solo of met elkaar, met speeltjes of in de nachtclub waar de lijven rollenbollend over elkaar heen duikelen. Tragikomisch, met een vrolijk einde, werkte deze film ook zeker erotiserend.

Bekijk trailer

genre: erotische speelfilm
regie: John Cameron Mitchell, USA 2006
beoordeling: 7.3 (0-10)

Beoordeel dit verhaal

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *